Zoek Alle vacatures

Vraag en antwoord: wooncorporatie

Door: REEF geeft raad / 22 januari 2015

Is [woningcorporatie] onderhoudsplichtig, ook als de schutting niet is beschreven tijdens de mutaties en dus niet is besproken met de nieuwe huurder. Mag de klant ervan uitgaan dat de schutting bij het gehuurde (de hoofdzaak) zit, of is [woningcorporatie] alleen verplicht om een tuin met een eenvoudige erfafscheiding aan te bieden aan de nieuwe huurder (en hoeft ze dus de schutting NIET te onderhouden/te vervangen bij einde levensduur)?
lees meer...

Vraag arbeid - privaatrecht

Door: REEF geeft raad / 17 december 2014

Een leidinggevende van ICT heeft ons verzocht om een contract voor bepaalde tijd nogmaals voor bepaalde tijd te verlengen tot 31-12-2015. Is het echter mogelijk om dit contract nogmaals voor bepaalde tijd te verlengen gezien de contracten en functies die deze medewerker reeds heeft gehad? Of verschilt de functie projectmedewerker dusdanig van de allround functie medewerker servicedesk om de verlenging per 1-1-2015 te beschouwen als derde contract? 
lees meer...

Vraag en antwoord: wooncorporatie (3)

Door: REEF geeft raad / 05 december 2014

Bij één van onze huurders is op maandag 22 september een hennepkwekerij met 260 planten aangetroffen. De politie heeft een bestuurlijke rapportage ingediend bij de burgemeester. De burgemeester heeft vervolgens de woning voor een periode van 3 maanden gesloten, te weten van 12 november tot 12 februari 2015. In eerste instantie wilde de huurder niet ingaan op ons verzoek zelf de huur op te zeggen, maar heeft ze alsnog op 29 oktober zelf de huur opgezegd. Ze heeft een opzegtermijn van 1 maand en de huur is beëindigd op 28 november. Wij hebben ontheffing van het besluit aangevraagd bij de burgemeester, maar deze wil niet van zijn eerder genomen besluit afwijken. Ik wil nu de huurderving voor de periode van 29 november tot 12 februari bij huurster in rekening brengen. Hoe verwoorden wij dit een brief zodat het juridisch correct is?
lees meer...

Vraag en antwoord: vaststellingsovereenkomst

Door: REEF geeft raad / 08 oktober 2014

Met een medewerker willen we een vaststellingsovereenkomst overeenkomen. In deze overeenkomst willen opnemen dat indien er in de tussentijd toch een functie intern wordt gevonden zij alsnog kan blijven. We weten niet hoe we dit moeten noemen: moeten we aangeven dat indien er een interne functie beschikbaar komt de vaststellingsovereenkomst ontbonden wordt? Of nietig is, of niet meer van toepassing? Welke bewoording moeten we hiervoor gebruiken.  
lees meer...

Vraag en antwoord: ouderschapsverlof

Door: REEF geeft raad / 07 oktober 2014

REEF geeft raad beantwoordt diverse vragen m.b.t. het toepassen van recht op de arbeidsmarkt. Zie hier een vraag en antwoord over ouderschapsverlof.
lees meer...

zichtbaar: 1 t/m 5 van de 6
  • pagina: 
  • 1
  • 2
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.